Bio

Josie werd geboren in St.Michielsgestel en verhuisde op 4-jarige leeftijd naar het stadje Zierikzee aan de Zeeuwse kust. Hier werden op 6-jarige leeftijd haar eerste muzikale stapjes gezet in de vorm van klassieke muziek (solfège en later piano) op de Zeeuwse Muziekschool. Als vrije ziel ontgroeide ze de lessen als snel en begon met het schrijven van eigen liedjes. Beginnend met twee vingers en later popsongs in de voetsporen van haar idolen Supertramp en Tori Amos onder begeleiding van particuliere docenten.

 

Op haar 14e breidde ze haar keyboard vaardigheden uit en begon met zingen in diverse bands en koren en startte haar eigen popkoor op 21-jarige leeftijd. Ze studeerde enkele jaren aan de Konings Theater Academie in Den Bosch en participeerde in masterclasses van onder meer Lenette van Dongen, Bram Vermeulen en Stef Bos. Ze was verschillende keren te horen bij de KRO en NCRV en werd gevraagd te zingen voor Koning Willem Alexander en Koningin Maxima.

 

Josie’s eerste single was de coproductie ‘Before I’ll Be Gone’ met Franklin Schieman, geschreven door Dennis Kouijzer die aan de ziekte van Duchene leed in samen werking met het Zeeuwse Orkest. De opbrengst van ongeveer € 15.000,- ging naar De Vereniging Voor Spierziekte Nederland. Verder componeerde ze voor de theatervoorstelling Kaatje, De KWF Ride For The Roses en de Score voor de documentaire ‘De Draad’ van filmmaker Rieks Soepenberg.

 

In 2014, werkte Josie samen met de Nederlandse DJ en tekstschrijver Renegato (Fred Krautwurst) onder de naam Sound of Lighthouse. Hun eerste single ‘My Eyes Only’, met de betoverende hand en elektronische muzikale ‘soundscapes’ werd gevolgd door de singles ‘Leap into the Deep’, ‘Let Him Go’, ‘Someday’, ‘Salida del Sol’, ‘Goodbye’, and ‘Keep on Knocking’, allen van het album Salida del Sol’ in 2015.

 

In 2017, Sound of Lighthouse brengt haar tweede album, Close to You’ uit, dat klinkt als een haast buitenaardse meditatie over liefde en muziek met de singles ‘Shine on Me’, ‘EO’, ‘My Eyes Dance’, ‘Be My Lover’, ‘Won’t Bring Me Down’, and ‘Music and Rhyme’, een coproductie met muzikant en producer Ronald Vanhuffel.

 

Josie zingt solo en met verschillende muzikanten in Europa. Ze speelt gitaar, hand pan en piano tijdens live shows, ceremonies, seminars en andere events. Nauw verbonden met het Universum en het spirituele gaan haar teksten over haar reis als ziel en haar ervaringen met het aardse, over liefde, authenticiteit en licht. Ze hoopt hiermee anderen te inspireren op een dieper level contact te maken met zichzelf, anderen en de bron.

 

Je kunt meer lezen over haar levensreis in het Amerikaanse magazine ‘No Strings Attached’, een interview met Eileen Bild.

 

Voor het originele interview klik op het plaatje:

 

 

Voor de Nederlandse vertaling van
The Journey of a Soulful Singer
klik hier.