Video

Cloudy Skies in Paradise

De nieuwe videoclip Cloudy Skies in Paradise gaat over mensen die op hun levenspad soms donkere wolken kunnen tegenkomen. Josie ontdekte tijdens haar periode te focussen op kleine dingen die haar een fijn gevoel gaven. Stap voor stap zag en ontving ze meer en meer dingen, mensen en situaties die fijn voelde en dat trok haar eruit. Geinspireerd op de lessen van Abraham Hicks.

Won’t Bring Me Down

Soms voelt het misschien alsof schaduwen van het verleden als een donkere wolk over ons heen hangen, of zeggen we dat we last hebben van het vallen van de blaadjes als het buiten koud en guur, of als iemand iets zegt of doet (of niet zegt en doet), maar de waarheid is; niets en niemand buiten ons om maakt ons down, alleen onze eigen gedachten erover. De video is gemaakt in Benalmadena Pueblo, Costa del Sol, Spanje. We gebruikten een lange witte muur en de zon en speelden met de schaduw.

Be My Lover

De song en video gaan over ‘De Slapende Indiaan’, een mythe rond de berg ‘La Montaña del Indio’ in Antequera (Málaga), Spanje. Een man besloot te gaan slapen omdat zijn lief hem verliet en wilde pas wakker worden als ze terugkwam.

De locatie van de video werd bij toeval ontdekt toen Josie over de snelweg reed en een innerlijke stem zei dat ze naar links moest kijken. Omdat er te veel verkeer voor haar zat, pakte ze intuitief haar camera en nam zonder te kijken wat kiekjes. Pas thuis zag ze een berg die op een Indiaan leek. Omdat er een vreemde gloed te zien was op de foto om de indiaan heen, voelde ze zich aangetrokken tot de plek en reed de volgende dag terug om er te gaan kijken. Eenmaal daar besloot ze dat het DE plek was voor deze song en video.

We vertrokken in de zomer voor dag en dauw om de hitte voor te zijn en de zon te zien opkomen achter de Indiaan. Al wachtend aten we ons ontbijtje en dronken koffie, luisterend naar de geitenbelletjes in het donker. Klik hier voor

Music and Rhyme

Music and Rhyme gaat over een prachtige verbinding tussen muziek en de tekst, als een metafoor en ode aan echte liefde. Renegato schreef de tekst en maakte de video met een etherisch tintje. Het vertelt het verhaal van een liefde op zielsniveau. De song werd in samenwerking met producer Ronald Vanhuffel (Blof, Miss Montreal, Di-rect) gemaakt.

My Eyes Dance

Deze video werd vroeg in de morgen gemaakt in de werkelijk schitterende bergen van El Torcal in het zuiden van Spanje bij Malaga. De ‘pannenkoek’ achtige rotsen zijn ongeveer 150 miljoen jaar oude kalksteen gevormd door erosie. We waren er erg vroeg bij en zaten om tien uur s’ochtends al weer in de auto op de terugweg omdat het kwik al snel steeg naar 43 graden. De song is de derde van het drieluik en gaat over in jezelf geloven en daar voor gaan staan.

EO [Break The Chains]

De video EO werd in Rome gefilmd en gaat over het losbreken van oude patronen die ons ervan weerhouden om vrij te zijn, onbewust vaak overgenomen van ouders en voorouders. De video is in 1 take opgenomen terwijl Josie langs de bouw van de nieuwe metro lijn loopt in het historische centrum van Rome. Het symboliseert de onderstroom die ons vaak drijft, tot we het ons bewust zijn zodat we onszelf ervan kunnen bevrijden.

Shine On Me

De muziek video ‘Shine On Me’ toont een prachtig decor van de oceaan, de kustlijn en vuurtorens vanuit diverse invalshoeken om een droomstaat te creëren waarin je alle rust en ruimte hebt naar de tekst en de boodschap te luisteren. Lees ook de prachtige betekenis hier.

Keep On Knocking

Keep On Knocking gaat over de twee stemmen in ons hoofd die ons drijven en de rollen die we denken te moeten spelen. Ondertussen probeert onze innerlijke stem ook de aandacht te vragen en ons de weg te wijzen naar het hart. De stem van het Ego is vaak luid en repeterend als een hangende plaat, terwijl de innerlijke stem zacht is. Daarom is de stilte opzoeken en je even afzonderen van social media en andere schermpjes zo belangrijk om te kunnen luisteren wat het te zeggen heeft. We gebruikten pruiken om de verschillende stemmen en rollen van het Ego te representeren. In de laatste shot zie je hoe het ware zelf probeert de aandacht te krijgen. In deze video zijn we beiden te zien 😉

Goodbye

Goodbye is voor een deel gefilmd in Benidorm, aan de Costa Blanca in Spanje, waar Sound of Lighthouse haar eerste album Salida del Sol schreef en opnam. Lees meer over de betekenis van de song

Salida del Sol

Salida del Sol is onze eerste instrumentale song in het genre EDM (Electronische Dance Music). De titel van de song is dezelfde als het album en staat voor zonsopkomst in het Spaans en is tevens een knipoog naar de opkomst van SOL (Sound of Lighthouse).

Someday

Een warm hartig maar ijskoude video shoot op twee verschillende locaties; in het kleine plaatsje La Romana en The Acantilado Suites, een piepklein dorpje op een rots tussen Benidorm en Alicante, waar een oud vissersplaatsje is nagebouwd, nu in gebruik als hotel. De video opname vond plaats in december 2014. De burgemeester van La Romana gaf ons toestemming te mogen filmen in een Romeins badhuis. Frans Jansen, een Nederlandse bewoner van het plaatsje regelde alles voor ons, evenals tientallen figuranten uit het dorp. Bekijk hier The Making Of…

You Still Believe In Me

Op een zonnige dag nam Josie de song ‘You Still Believe In Me’ op met haar mobiele telefoon. Het gaat over echte liefde en iemands ware aard zien, voorbij de verhalen en overtuigingen en het leven dat hij/zij gecreëerd heeft vanuit deze overtuigingen.

Grounded

Josie in haar woonkamer in Nederland met de song ‘Grounded’ op gitaar. De prachtige tekst van tekstschrijver Renegato gaat over een vrouw die het gevoel heeft niet weg te kunnen zoals een vliegtuig niet de toestemming heeft te mogen opstijgen. Totdat ze ziet hoe mooi ze is, dan gaat ze haar eigen leven creëren en komt tot leven.

My Eyes Only [LIVE met hangdrum]

De eerste My Eyes Only werd gecomponeerd voor handpan. Dit betoverende handgemaakte instrument kent haar oorsprong in Zwitserland waar twee jonge mannen De Hangdrum bouwde. Daarna volgde andere landen en makers die een dergelijke handpan creëerde. De drum waar Josie op speelt is de Caisa drum uit Duitsland. Hij is iets groter dan de hang (spreek uit Heng) en heeft een schitterend geluid. De trilling schijnt met onze chakra’s te resoneren en is het best voelbaar met koptelefoon op of beter nog; live! Josie treedt met haar drum voornamelijk op bij ceremonies in kerkjes en kloosters vanwege de akoestiek en op seminars om de toehoorder een momentje van stilte in de mind te laten ervaren.

Hangdrum klooster Italië [LIVE]

Josie woonde enige tijd in Italië waar ze ontdekte hoe bijzonder de akoestiek van kerkjes en kloosters werkt met de trilling van de hand pan. Live een geweldige ervaring omdat de trilling van de pan omhoog gaat en terwijl het teruggaat naar beneden zich vermengt met haar stem en de nieuwe klanken van het instrument. Een bijzonder betoverend moment. Met koptelefoon al voelbaar, maar live natuurlijk nog bijzonderder. Hier in de kerk van St. Eutizio, Soreano, Italië waar Josie voor het dorp en de patertjes speelde.

Hangdrum in kerkje Italië [LIVE]

 

Josie speelt hier in een van de kerkjes van het prachtige plaatsje Citta della Pieve in Umbria, waar ze improviseert op haar song ‘Take Me Home’. De opname is van iemand uit het publiek met telefoon.

Take Me Home [LIVE met hangdrum]

 

Josie woonde enige tijd in Italië waar ze optrad in kerkjes en kloosters vanwege de prachtige akoestiek. Hier in het schitterende Klooster hotelletje Eremito vlakbij Rome waar Josie regelmatig optrad voor de gasten.

Pokerface Lady Gaga [met hangdrum LIVE]

Lady Gaga’s song Pokerface is in deze video gestripped tot een akoestische versie voor handpan. Live voor de gasten van Eremito, een prachtig kloosterhotel in Italië.

Damien Rice [Cover met Jonny Tristram LIVE]

Jonny Tristram is een geweldige zanger uit Engeland die tijdens zijn optreden ter plekke aan Josie vroeg of ze mee wilde zingen. Het was de eerste keer dat ze samen iets deden. Hier te zien met The Blowers Daughter van Damien Rice.

Multi Colored Angels Cover [Gitaar & Hang]

Woodworks met Hans van der Werf (The Old Firm) en Mario Hillebrand vroegen Josie een paar keer samen op te treden. Hier oefenen ze de song ‘Multi Colored Angel’ van Douwe Bob met de Caisa drum [hang] en gitaren in Josie’s huis in Nederland.

Dido Cover [Piano impro]

Als Josie door Europa tourt past ze regelmatig op een huis of huisdieren. In dit huis op een regenachtige nacht trof ze in het half donker een oude piano. Ze ging zitten en tijdens het opnemen met haar telefoon, diende zich de song ‘Here With Me’ aan van Dido, op deze manier:

Oude piano in boerenschuur

In het zuiden van Frankrijk bij het plaatsje Uzes vond ze in een oude schuur een nog oudere piano en speelt hier al piepend en krakend ‘Everything Will Change’ van Oleta Adams als ineens de bewoners voor haar staan en applaudisseren schrikt ze zich rot. Vandaar het abrupte einde 😉